Aromatherapeutic properties (only for essential oils)

Cederträ

Klintas Cederträolja uppskattas för sina antiseptiska och lugnande egenskaper. Av människor! För mal, silverfisk, pälsänger och andra skadedjur så luktar den ingenting mindre än apa, och de väljer istället ett mer välluktande bo. Oljan har använts mot skadedjur i flera hundra år och våra luktsinnen tycker den har en fräsch och behaglig doft. Det är vad vi kallar en win-win!

Citongräs

Ger energi, klarhet och positivitet. Bra vid uppgivenhet och dystra tankar och användbar för den som lider av irritation, nervositet, utmattning eller morgontrötthet.

Citrongräs & Apelsin

Är upplyftande, värmande och glädjande.  Till den som känner sig deppig eller ensam eller bär på sorg och tacksamt tackar ja till lite energi och värme.

Eukalyptus & Pepparmynta


Renande och stärkande samtidigt som den hjälper till vid mental trötthet och för att stärka minnet. En stimulerande kompott som hjälper blyga, allvarsamma och de som bråttas med koncentrationen.

Julgransolja


Fullspäckad med eteriska oljor från furu, gran och eneträ och doftar kort och gott nyhuggen Julgran!   Förutom den starka julkänslan som omedelbart infinner sig så hjälper oljorna också vid dålig matsmältning, onda leder och smärtsam mens.

Lavendel


Lavendel har en stor helande förmåga. Den balanserar, renar och harmoniserar både kropp och själ, hjälper till med sömnen och skrämmer bort mygg.

May Chang


I Kina har rötter, löv och frukter från may chang-trädet traditionellt använts för medicinska syften. Både frukter och blommor är viktiga kryddor i taiwanesisk matlagning. Men inom aromaterapin tar vi endast oljorna från blomman. De hjälper dig att öka både koncentrationen och glädjen ett snäpp.

Myggoljan


Myggoljan må vara lugnande och upplyftande (ibland t.o.m med en lätt hypnotisk verkan), men för mygg luktar den ingenting mindre än motbjudande. Så de sticker. Alltså inte dig, utan någon annanstans. 

Neroli, Lavendel & Rosmarin


Milt lugnande och upplyftande, ibland med en lätt hypnotisk verkan. Lugnar nervositet och stress och hjälper till vid traumatiska händelser samtidigt som den ger styrka, energi och kraft.

Rökelse & Cederträ


En fantasiskt meditativ kombination. Harmoniserande, stabiliserande, stärkande och lugnande i en salig blandning som hjälper dig att släppa ångest, stress och negativa känslor. 

Tea Tree & Geranium


En uppfriskande och renande blandning som  hjälper till vid humörsvängningar, oro, lättare deprissioner, PMS, ångest och insomnia.

Trädgårdsmynta

Piggar upp och öppnar upp både andningsvägar, själ och sinne. Till den som söker lite extra energi. 

Apelsin & Kryddnejlika (Jul-utgåva)

En riktigt klassisk juldoft. Solmogen apelsin och torkad kryddnejlika blandas med kanel och en gnutta vanilj och ger en varm, kryddig och fullkomligt förförande doft. Ett doft som hör julen till.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.