How to use your Scented Oil (some of many ways)

Tvestjärtar i morgontidningen? Droppa några droppar lavendelolja i postlådan och vips flyttar de till grannens brevlåda istället!

Använd Klintas Doftoljor till ditt bad. Några droppar doftolja i badvattnet får hela ditt badrum att dofta mums.

Använd Klintas Doftoljor i din dammsugare. Droppa några droppar doftolja på din dammsugarpåse och vips sprider sig vackra dofter automatiskt när du dammsuger.

Visste du att myggor fullständigt avskyr lavdenel och citrus? Och denna olja är koncentrerad sådan! Droppa på allehanda ställen runt altanen, tältet eller grillplatsen.
Kombinera gärna med Mygg-ljuset! Tänd alltid alla tre vekarna för full anti-mygg-effekt. Du kan också använda ljuset som ett Massageljus. Doppa fingrarna i den varma oljan från ljuset och smörj in dig i den varma massageoljan. Fritt fram för en skön sommarkvällspromenad! Väldoftande, naturligt, mysigt, mjukgörande, men framförallt - myggfritt!
 

Använd Klintas Doftoljor i aromalampor/diffusers. Finns både elektriska och med värmeljus. Häll några droppar i lite vatten och dofterna sprids med värmen ut i rummet.

Använd Klintas Doftoljor på potpurrier eller konstblommor. Doftsätt sommarens torkade blommor och eterneller om och om igen.

Klintas Cederträolja uppskattas för sina antiseptiska och lugnande egenskaper. Av människor! För mal, silverfisk, pälsänger och andra skadedjur så luktar den ingenting mindre än apa, och de väljer istället ett mer välluktande bo. Oljan har använts mot skadedjur i flera hundra år och våra luktsinnen tycker den har en fräsch och behaglig doft. Det är vad vi kallar en win-win!

Använd Klintas Doftolja i doftkuddar. Sy dina egna doftkuddar och fyll dem med någonting absorberande  såsom sågspån eller bomull. Doftsätt fyllnaden separat först i en plastpåse. Skaka och upprepa till du känner att doften är lagom, dock aldrig så mycket att fyllnaden blir fuktigt.

Använd Klintas Doftolja i doftkrus, doftpomander eller på en doftsten.

Alla eteriska oljor är bra för bastu. Ska alltid blandas med vatten innan de hälls på aggregratet för att undvika eldlågor.

Använd både eterisk olja och parfymolja vid strykningen. Droppa några droppar doftolja i strykvattnet och spraya på tyget. Dina kläder kommer dofta gott och strykningen blir dessutom lite trevligare. OBS! Testa alltid på en liten bit av materialet innan du rockar loss. 

Använd Klintas Doftolja vid förkylning. En droppe eukalyptus eller trädgårdsmynta på kudden så får du lite hjälp att andas lättare på natten om man är lite täppt.

Använd i bilen. Antingen tillsammans med Klintas Doftoljespridare eller blanda med varmt vatten och spraya. Se till att material i bilen inte skadas av sprayen genom att testa en liten mängd i ett område som är utom synhåll.

Avänd eterisk olja eller parfymolja i garderoben eller linneskåpet. Droppa på bomullstuss och lägg mellan linnet eller häng en doftoljehängare på en galge. 

Vill du förlänga livet på dina disktrasor? Citrusolja i varmt vatten verkar bakteriedödande. Låter trasorna ligga i minst en timme.

Använd som dekoration hemma tillsammans med Klintas Dofthängare. Häng på krokar, dörrhandtag och i fönster. Eller varför inte lite Julgransolja i Julgranen?

Tillverka ditt egna sköjmedel! Detta behöver du:

2 dl ättika 24%

5 dl vatten
5-20 droppar av Klintas doftolja (efter smak)

Blanda vätskorna i en glasflaska och skaka om ordentligt innan användning. Ett par matskedar i sköljmedelsfacket kommer att göra din tvätt härligt mjuk och väldoftande!

Läs här - vi berättar allt du behöver veta om Doftoljor!

Läs här vilka olika aromaterapeutiska egenskaper de eteriska oljorna har!

Och shoppa här!

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.